Tervetuloa tutustumaan
Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatrisen säätiön toimintaan

Säätiön tarkoituksena on edistää mielenterveyttä ja tukea sekä kehittää mielenterveys- ja päihdetyötä. Tarkoituksena on myös osallistua uusien kuntouttavien toimintamuotojen kehittämiseen ja työskennellä avohoidossa olevien mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden psyykkisen, fyysisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin ja osallisuuden lisäämiseksi.

Säätiön toiminnan viitekehyksenä on Toipumisorientaatio (Recovery approach orientation). Toipumisorientaation periaatteiden mukaan asiakastyössämme keskeisessä osassa ovat kuntoutujan toimijuus ja osallisuus sekä toivo ja kohtaaminen. Lue lisää asiasta täältä.


Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatriselle säätiölle Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeuden

Merkki voidaan myöntää yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on ratkaista yhteiskunnallisia haasteita ja ne käyttävät myös vähintään puolet voitostaan tähän. Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti, sillä nämä yritykset tekevät hyvää ja jakavat hyvää.

"Yhteiskunnallinen yrittäminen on arvokasta ja pitkäjänteistä työtä niiden ihmisten parissa, jotka tarvitsevat tukea päästäkseen kunnolla kiinni elämään. Tästä työstä hyötyy yksittäinen ihminen, lähipiiri ja koko ympäröivä yhteiskunta. On ilo saada jo pitkään alalla toiminut Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatrinen säätiö mukaan Yhteiskunnallisten merkkiyritysten merkitykselliseen joukkoon."
- Brand Manager Niina Ollikka, Suomalaisen Työn Liitto -

Radio Novan Hyvät yritykset näkyviksi -kampanja ajalla 11.9. - 28.9.2017

Säätiö oli mukana Hyvät yritykset näkyviksi -kampanjassa. Suomalaisen Työn Liiton sivuilta löytyy kampanjaan osallistuneiden yritysten yritystarinat ja radiohaastattelut. Säätiön toiminnasta tehty toiminnanjohtajan antama radiohaastattelu lähetettiin Radio Novalla 21.9.2017. Lue yritystarinat ja kuuntele haastattelut!


Tukiasumisen asuntohakemuslomakkeen löydät täältä.

Haku sivustolta

Kirjaudu Intraan

Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatrinen säätiö sr


Toimistomme sijaitsee osoitteessa Vesijärvenkatu 11 C, 5. krs, 15140 Lahti. Toimisto on avoinna maanantaista  perjantaihin kello 09.00 - 15.00.


Postiosoitteemme on Vesijärvenkatu 11 C, 15140 Lahti

info(at)phsps.fi


Y-tunnus 1466522-2